Mentoring

Mentorointi on vapaamuotoinen, vuorovaikutteinen kehittämismenetelmä, jonka juuret ovat vanhassa mestari – oppipoikajärjestelmässä.

Sana mentor on peräisin Homeroksen Odysseuksesta.  Mentor oli henkilö, jonka taruston  Odysseus valtuutti opastamaan poikaansa Thelemachosta elämässä Odysseuksen lähtiessä  sotaretkelleen (joka kesti vuosia).

Mentori on luotettu kollega tai asiantuntija, joka on pitänyt osaamisensa ajan tasalla. Mentori on hyvä kuuntelija ja sitoutunut opastamaan, hän osaa kannustaa ja tukea.  Yleensä mentori on vanhempi henkilö, mutta hän voi myös olla  nuorempi osaaja, joka opastaa seniorikollegaa.  Tuolloin  puhutaan käänteismentoroinnista.

Aktori tai mentoroitava  on henkilö, joka etsii aktiivisesti uusia haasteita osaamisensa kehittämiseksi. Aktori on sitoutunut ja valmis ottamaan vastaan  palautetta työstään.

Mentorointi on siis luottamuksellinen keskustelu, jossa tuloksia arvioidaan sovittujen tavoitteiden mukaisesti.

Tapaamisia ja keskusteluja  on  yleensä kerran kuussa. Tapaamiskertojen määräksi suositellaan yleensä vähintää kahdeksaa kertaa.  Kyseessä on tilanne, jossa kumpikin ovat saamapuolella.

Aktori nopeuttaa osaamistaan, saa tietoa, saa samastumismallin ja luo verkostoja.

Mentori  saa puolestaan uusia ajatuksia ja tulokulmia omaan työhön.